Naar de content

Gebruikmaken van slimme labels: je doet ’t met Cobee

26 juli 2024
Gebruikmaken van slimme labels: je doet 't met Cobee

Bij Cobee begrijpen we hoe ingewikkeld het kan zijn om efficiënt te communiceren binnen een groot renovatie- of verduurzamingsproject. Daarom bieden we handige tools om zowel de communicatie met bewoners als met ketenpartners te verbeteren. Een van die tools is de inzet van slimme labels.

Wat zijn slimme labels?
In Cobee kun je een kenmerk aan een adres koppelen. Dit noemen we een label. Deze labels kunnen verschillende eigenschappen bevatten, zoals woningtype, type plattegrond, projectfase en speciale aandachtspunten zoals gezondheid, bewindvoering of een gevaarlijke hond. Hierdoor kun je jouw communicatie nauwkeurig afstemmen op specifieke kenmerken van elk adres.

Hoe zet je labels in?

  • Labels definiëren
    Begin met het vaststellen van categorieën die relevant zijn voor jouw project. Dit kunnen woningtypes zijn (bijvoorbeeld woningen met een bad of zonder bad), locaties (bijvoorbeeld oostkant van het project) en fasen (bijvoorbeeld fase 1 zonnepanelen).
  • Adressen toewijzen
    Wijs de juiste labels toe aan elk adres. Zo kun je snel en efficiënt specifieke groepen mensen vinden. Bijvoorbeeld: een adres kan gelabeld worden als ‘Woningtype 1’, ‘Oostkant’, ‘Fase 1’ en ‘Gevaarlijke hond’.
  • Gerichte communicatie
    Gebruik de labels om gerichte berichten te sturen. Wil je alleen flatbewoners met een bad informeren over onderhoud? Dat kan. Of informeer collega’s over de gezondheid van een bewoner. Bijvoorbeeld bij een renovatie in bewoonde staat, waarbij je extra rekening moet houden met een bewoner met astma.

Waarom gebruikmaken van labels?

  • Efficiëntie
    Wil je meer bereiken in minder tijd? Bespaar tijd door alleen relevante informatie naar de juiste mensen te sturen.
  • Personalisatie
    Verhoog de betrokkenheid door berichten te personaliseren op basis van specifieke kenmerken. Wanneer informatie op maat is, voelen bewoners zich meer aangesproken en zijn ze geneigd actiever te reageren.
  • Professionaliteit
    Door specifieke, relevante informatie te sturen, verhoog je je professionaliteit.
  • Nauwkeurigheid
    Minimaliseer miscommunicatie door gerichte en relevante informatie te delen. Als je bijvoorbeeld informatie over badrenovatie stuurt naar iemand die geen bad heeft, sla je de plank mis.
  • Tijdswinst
    Het voordeel van Cobee is dat je al deze informatie vanuit Excel kunt importeren. Bereid alle adressen voor, voeg in één keer de labels toe en importeer vervolgens alles in Cobee.

Slimme labels inzetten met Cobee?
Bij Cobee willen we jouw communicatieprocessen eenvoudiger maken. Ontdek vandaag nog hoe slimme labels jouw projectcommunicatie kunnen verbeteren. Neem contact met ons op.

Slimme labels werken goed samen met de volgende modules: Correspondentie, Afspraak, Communicatie, Draagvlak, Formulieren, Keuze en Opleveren

Bekijk ook

Sociale en technische opnames zonder internet: je doet ’t met Cobee

Sociale en technische opnames zonder internet: je doet ’t met Cobee

14 oktober 2024
Communiceren in je eigen huisstijl

Communiceren in je eigen huisstijl? Je doet ’t met Cobee

2 augustus 2024