Naar de content

Meertalige communicatie: chatmodule van Cobee in verschillende talen

12 juli 2024
Meertalige communicatie: chatmodule van Cobee in verschillende talen

Verduurzamingsprojecten gaan vaak samen met werkzaamheden die impact hebben op het dagelijks leven van bewoners. Hier komt het belang van goede communicatie om de hoek kijken. De chatmodule van Cobee ondersteunt dit in verschillende talen.   

Bewoners moeten op de hoogte zijn van wat er gaat gebeuren, wanneer en hoelang werkzaamheden zullen duren, en belangrijker: welke impact dit heeft dit op hun dagelijks leven. Zonder heldere communicatie kunnen bewoners zich niet gehoord voelen en – in het ergste geval – weerstand bieden. Daar sta je dan, voor een dichte deur… Dit zorgt voor vertraging in het project.

Vertraging in project

Sociale huurders vormen een diverse doelgroep, met verschillende achtergronden en talen. Dit maakt communicatie extra uitdagend. Het is niet ongebruikelijk dat bewoners hun post niet lezen of niet thuis zijn op het moment van een afspraak. Dit soort ongemakken kunnen het project vertragen.

Digitale oplossing

Cobee is van onschatbare waarde in bewonerscommunicatie. Vanuit één gedeelde online omgeving, inclusief een app, kunnen bewoners alle informatie en ontwikkelingen rondom hun woning volgen. In zeven verschillende talen:

  • Arabisch
  • Duits
  • Engels
  • Frans
  • Nederlands
  • Spaans
  • Turks

Taal naar keuze

Van het slopen van een badkamer, waardoor bewoners tijdelijk zonder warm water zitten, tot aan werkzaamheden die de toegankelijkheid in de straat verminderen. Dankzij Cobee worden bewoners tijdig geïnformeerd in de taal naar keuze. Dat geldt niet alleen voor de chatmodule, maar voor het complete platform.

Dat betekent dat je als aannemer, woonconsulent of uitvoerder geen Spaans, Turks of een andere vreemde taal hoeft te beheersen. Zowel je vragen als je antwoorden kunnen in het Nederlands, of een andere taal naar keuze, worden gesteld en beantwoord. Cobee zorgt ervoor dat de communicatie soepel verloopt, zelfs als je de taal van de ander niet spreekt.

Menselijke maat

Goede bewonerscommunicatie is niet alleen een kwestie van informatie delen; het is een proces van betrokkenheid en ondersteuning. Met Cobee verloopt een renovatie- of verduurzamingsproces niet alleen volgens regelgeving, maar ook met menselijke maat.

Bekijk ook

Communiceren in je eigen huisstijl - deel 2 over traditionele huisstijlitems

Communiceren in je eigen huisstijl? Je doet ’t met Cobee [deel 2]

5 augustus 2024
Bouwkundige opnames? Je doet 't met Cobee!

Bouwkundige opnames? Je doet ’t met Cobee!

26 juli 2024